VM i hockey

Som alla hockeyintresserade vet så är VM just nu i full gång i Tjeckien. Vill ni få reda på hur det har gått hittills är det bara att fortsätta läsa här nedan.

Årets VM-turnering inleddes 1 maj med spel i den tjeckiska huvudstaden Prag samt i Ostrava. När gruppspelet går mot sin avslutning finns det väl inga större skrällar att rapportera om, möjligtvis att Vitryssland är på väg mot kvartsfinal i Grupp B efter att ha vunnit mot bland annat USA, som trots detta ändå leder gruppen före Ryssland och Finland.

I den andra gruppen, Grupp A, är det också de förväntade lagen som ligger i topp. Med en omgång kvar är Kanada redan klara gruppsegrare och bakom dessa slåss Sverige och Tjeckien om andraplatsen. I dagsläget ligger Sverige tvåa på bättre målskillnad än Tjeckien inför mötet med Frankrike senare idag.

Oavsett om man skulle komma tvåa eller trea i gruppen så kommer troligtvis Tre Kronor att få möta antingen Finland eller Ryssland som möter varandra i sista gruppspelsmatchen imorgon.

Kvartsfinalerna spelas sedan på torsdag, därefter semifinalerna på lördag och finalen på O2 Arena i Prag på söndag klockan 20.45.